Læs og se mere

Bøger om kærlighed og parforhold generelt:
Erich Fromm: Kunsten at elske. En klassisk bestseller oversat til 34 sprog. Forfatteren gør op med den vante opfattelse af kærlighed som en følelse og opmuntrer til at lære den kunst det er at elske.

Howard Markman, Scott Stanley og Susan Blumberg: Kæmp for Kærligheden. Bogen om at leve sammen. En håndbog baseret på 35 års studier af parforhold med værdifulde indsigter og gode opgaver. Kommet i ny udgave i 2013 af Center for Familieudvikling.

Gary Chapman: Kærlighedens 5 sprog. Oversat til 50 sprog og har på engelsk solgt over 10 mio. eksemplarer. Forfatteren forklarer hvordan hvert menneske har et særligt kærlighedssprog, og at mange problemer i parforhold skyldes, at man ikke har lært at tale hinandens sprog.

Gary Chapman: 12 ting jeg gerne ville have vidst før vi blev gift. Nogle enkle, men også ofte oversete råd om hvad et ægteskab også indebærer. En utrolig værdifuld og meget letlæselig bog om ægteskabet.

Stasi og John Eldredge: Kærlighed & Krig - at finde vej i ægteskabet. Et kristent ægtepar deler deres erfaringer om hvor svært ægteskabet er, men opfordrer også til at turde begive sig ud på det eventyr, det er.

 

Pave Frans: Kærlighedens Glæde. Amoris Laetitia er det latinske navn på pave Frans' apostoliske rundskrivelse om kærlighed.


For et hav af bøger og lydbøger på engelsk om ægteskab og seksualitet se denne side: www.lighthousecatholicmedia.org/store/categories

 

Film om kærlighed og parforhold generelt
Rigtig mange film handler om kærlighed, men behandler ofte emnet meget overfladisk og sentimentalt. Nogle af de mere alvorlige kærlighedsfilm har måske noget vigtigt at sige, men er for tunge til at blive nydt af flertallet. Vi har her samlet en liste over film der både er underholdende og har noget vigtigt at lære om kærlighed. Klik her for at se listen

Kroppens teologi (behandlet i modul 4):
Den katolske parterapeut og psykolog, Peter Damgaard-Hansen, gør i en radioudsendelse på P1 kort rede for kroppens teologi her.
15 Podcasts på engelsk fra The Catholic Laboratory kan fås her (udsendelse 54-71).
Christopher West forklarer i en række korte videoklip hvad kroppens teologi går ud på her.
Pave Johannes Paul II's 129 taler kan læses her.
Bøger om emnet fås på svensk og engelsk.

Naturlig familieplanlægning (behandlet i modul 5)
Lidt information om Billingsmetoden fås her og om den sympto-termale metode fås her. En personlig vejledning er imidlertid nødvendig, hvis man vil lære at bruge metoderne. Vi anbefaler derfor at tage kontakt til nogle af de undervisere, som er inde i metoderne.
På disse engelske hjemmesider findes mere information om den sympto-termale metode og om Billingsmetoden.

PREP (nævnt i modul 6)
PREP er baseret på over 30 års forskning i USA og indført her i Danmark af Center for Familieudvikling. Forkortelsen PREP står for "Prevention and Relationship Enhancement Program", altså et forløb der skal forebygge brud og forbedre parforholdet. Både par der overvejer at blive gift og par der allerede er gift vil kunne få stor gavn af det. Programmet er ikke baseret på nogen form for tro, men i Danmark er den katolske hjælpeorganisation Caritas begyndt at udbyde PREP-kurser.

Adoption
For at få mere at vide om adoption kan disse links benyttes:

www.familiestyrelsen.dk

www.adoptionsnævnet.dk

www.statsforvaltning.dk

www.a-c.dk

www.danadopt.dk